Autowassen voor de deur

Autowassen voor de deur is vaak verboden! Behalve als u uw auto voor de deur laat autowassen via stoomreiniging. Maak vandaag nog een afspraak voor de deur. Zo hoeft u niet aan de slag met uw emmertje met sop, want dat is helaas in heel veel gemeenten op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verboden!

Mag u uw auto voor de deur wassen?

In Nederland hebben we erg veel wasstraten en wasboxen, maar het wassen van de auto voor de deur met een emmertje sop is vaak op grond van een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente verboden! Dit verschilt per gemeente, echte veel gemeentes verbieden het. Zij willen namelijk voorkomen dat chemicaliën, allesreiniger, zeepresten in het riool komt. Veel schoonmaakmiddelen zijn niet biologisch afbreekbaar en daarom zijn de gemeenten hier massaal tegen. Als gemeentes het toestaan, dan raden ze het in praktijk vaak af om milieu redenen. Dit is reden te meer om te kiezen voor stoomreiniging voor de deur. Dan worden er geen chemicaliën en schadelijke stoffen voor het milieu gebruikt.

Maar ik gebruik biologische autoshampoo...

Steeds vaker zijn shampoos biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Dit geld niet voor alle producten, zoals bijvoorbeeld velgenreiniger. Daarnaast wil biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk niet zeggen dat het dan maar in grote hoeveelheden het milieu in gebracht mag worden, want het duurt dan nog steeds erg lang voordat het is afgebroken in de natuur. Vaak komt het water ook in het riool terecht, en dan heeft de drinkwaterwinning weer een probleem, want zij kunnen de shampoo's niet afbreken en hebben grote moeite met het filteren ervan. Uiteindelijk komt alle troep weer in kleine concentraties in uw eigen drinkwater terecht. Met stoomreiniging heeft u hier geen last van, want wij gebruiken slechts ca 5 liter water per wasbeurt. Dit is tot ruim 10x minder dan een reguliere wasbeurt met een emmer sop en de tuinslang. Daarnaast gebruiken wij geen shampoo maar de kracht van stoom! Door onze professionele stoomreinigingsapparatuur is het mogelijk om auto's zonder shampoo en reinigingsmiddelen schoon te krijgen. Zelfs zwaar verontreinigde velgen, stomen wij zo schoon. 

Hoe kan Steam my car mijn autowassen voor de deur?

Zowel het interieur als het exterieur van uw auto lijdt onder het gebruik. Steam my car, kan uw autowassen voor de deur op basis van de volgende diensten:

 • Behandeling I van Steam my car: autowassen voor de deur
  • Interieur basic: wij reinigen het interieur van uw auto zonder de allerkleinste details te cleanen. U kunt hierbij denken aan het dashboard, middenconsole, deurstijlen en de bekleding van uw auto.
  • Exterieur standaard: wij stomen de lak van uw auto, de bumpers, gril en roosters. Ook reinigen wij uw velgen.
 • Behandeling II van Steam my car: autowassen voor de deur
  • Interieur detailing: alles van interieur basic, met aanvullend: het gehele interieur van uw auto, zoals het plafond van de auto, in en tussen alle gaatjes en kiertjes, deurgrepen, opbergvakjes in de deuren, etc. Ook stofzuigen wij alle gaatjes en kiertjes en de kleinste details maken wij zuiver.
  • Full cleaning: wij verwijderen rokersaanslag en reinigen bijvoorbeeld ook vies geworden autogordels en andere oppervlakten. 
  • Exterieur detailing: alles van exterieur standaard, met aanvullend: aanslag op lampen en reflectoren, mos aanslag op raamrubbers, zeer uitgebreide velgen reiniging. De kleinste details maken wij zuiver.
  • Motorreiniging: vuil, olie en aanslag op uw motor reinigen wij. Uw motor ziet er weer uit als nieuw!

Als u kiest voor behandeling II, dan is uw complete auto van binnen en buiten professioneel schoongemaakt. Het vuil verdwijnt, de kleur komt terug en vieze geurtjes behoren tot het verleden. Onze autowas service voor de deur zorgt ervoor dat u niet ver hoeft te rijden naar onze waslocatie. Indien gewenst kunnen wij namelijk ook bij u op locatie komen.