Autowassen

Wilt u uw autowassen? Iedereen kent de bordjes wel waarop wasstraat eigenaren waarschuwen voor schade aan uw auto. Wast u daardoor liever de auto met de hand? Of besteed u het autowassen bij voorkeur uit aan een specialist? Hieronder kunt u 6 tips vinden voor het wassen van de auto met de hand. Daarnaast kunt u ook zien wat wij voor u kunnen betekenen als u uw auto wilt laten wassen door een specialist.

Zelf autowassen

De beste manier om zelf uw auto te wassen is met de hand. Uiteraard kunt u tijd besparen door de auto door de wasstraat te halen, echter op deze manier krijgt u sneller krassen op uw lak dan wanneer u de auto met de hand was. Dit is ook de reden waarom wij voor onze klanten altijd hun auto's met de hand wassen. 

 

Nu maken wij gebruik van speciale stoomapparatuur. Consumenten hebben deze apparatuur niet in huis. Zij moeten het dus wat ouderwets doen met een emmertje en de tuinslang of de hogedrukreiniger. Dit is minder goed voor uw auto dan stoom reinigen en ook minder hygiénisch. Daarnaast is het autowassen met emmer en zeepsop ook minder goed voor het milieu dan stoom reinigen. Bent u nu benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, klik dan op de knop hieronder. Wilt u toch graag de zelf uw autowassen? Bekijk dan de 7 tips hieronder:

Tip 1: Goed voorspoelen voor het auto wassen

De eerste stap bij het wassen van uw auto is het afspoelen van uw autolak. Vuil hard vaak in, zoals bijvoorbeeld vogelpoep. Het is daarom belangrijk om de auto goed nat te maken. Als u geen stoomreiniger heeft zoals wij, gebruik dan hier bij voorkeur een hogedrukspuit voor. Heeft u deze niet, gebruik dan een tuinslang. Spuit uw auto van boven naar beneden grondig schoon zodat alle vuil goed nat is gemaakt en al het loszittend vuil en zand is verwijderd.

Tip 2: Maak een emmer met autoshampoo

Veel consumenten wassen hun auto met afwasmiddel of allesreiniger. Dit is een van de grootste fouten die u kunt maken, want dit is erg slecht voor de lak van uw. Wij raden het gebruik van afwasmiddelen en schampoo's eigenlijk standaard af ! Daarom gebruiken wij met onze stoomreinigers geen middelen. Dat is ook niet nodig, want bij de hoge temperatuur van de stoom, wast elk vuiltje zo van de auto af. Zelfs hardnekkige ingetrokken vuilplakken wassen er moeiteloos vanaf. Heeft u geen stoomreiniger zoals wij, gebruik dan een goede biologisch afbreekbare autoshampoo en doseer volgens de gebruiksaanwijzing. Was uw auto daarnaast nooit in de felle zon,  maar zoek een plekje in de schaduw. Zo kunt u voorkomen dat uw sopje vroegtijdig opdroogt en u weer strepen krijgt op de autolak en ruiten.

Tip 3: Gebruik een grit guard tegen microkrasjes van zand en vuil

Een grote emmer van ca 15 liter heeft u snel nodig. Een erg handig en onmisbaar hulpmiddel voor in uw emmer is een zogeheten Grit Guard. Dit is een rooster dat u onderin de emmer(s) moet leggen. Zand en vuil zakt door het rooster naar de bodem van de emmer en kan zo niet meer opgenomen worden door de spons. Zo voorkomt u kleine krasjes in de lak die u op vrijwel elke auto ziet waarbij mensen geen Grit Guard gebruiken. Kijkt u maar eens op uw autolak als de zon schijnt. Op de foto hiernaast ziet u links een autolak wanneer deze altijd is gestoomreinigd en rechts een autolak wanneer deze met emmer en sop is gewassen zonder een grit guard. Heel veel consumenten maken geen gebruik van een Grit Guard en daarmee vernielen zij onherstelbaar op deze manier hun autolak. Bij het stoom reinigen van uw auto, heeft u hier gelukkig geen last van, want bij stoom reinigen van uw auto gebruiken we geen spons en emmer om het vuil en zand van de auto af te wassen, maar gebruiken we een stoomspuit.

Tip 4: Werk in de juiste richting

Door de juiste volgorde te hanteren bij het autowassen, zorgt u ervoor dat het u het minste tijd kost en dat vuil niet opnieuw tijdens het wassen de reeds schoongemaakte delen weer vies maakt. Onze autowas experts zijn zo ervaren, dat dit voor hun automatisme is. Zij geven u deze tip: begin altijd met de liggende delen van het dak, de motorkap, de kofferbak en was daarna de ramen, deuren, voorbumper, achterbumper en tenslotte eindig met de onderdorpels en als laatste de wielkassen en velgen. Uiteraard is het belangrijk om op het eind uw auto na te spoelen, zodat alle zeep en shampoo is verwijderd. Bij het stoom reinigen van uw auto is dit laatste niet nodig.

Tip 5: Uw auto goed afdrogen

Bij het stoom reinigen van uw auto is het niet nodig een auto af te drogen. Door de hoge temperatuur van de stoom, zal deze namelijk zeer snel opdrogen en krijgt de zon geen kans om vlekken op de lak achter te geven. Als u uw auto met de hand wast via een emmer sop en de tuinslang, dan beschikt u niet over een stoom reiniger. In dat geval is het belangrijk dat u een zeem of waterblade gebruikt om uw auto af te drogen.

Tip 6: Vergeet uw motorcompartiment niet

Er heerst bijna een taboe op het schoonspuiten van het motorcompartiment, maar met een beetje beleid en gezond verstand is dit prima te doen. In de loop van jaren kunnen er namelijk veel bladeren en vuil ophopen onder de roosters van uw motorkap en ook de motor werkt een stuk beter, wanneer ophoping van vuil kan worden voorkomen. Neem voorzorgsmaatregelen door elektrische componenten, een open luchtfilter en dergelijke goed in te pakken met folie, tape of plastic. Vervolgens kunt u met de hogedrukspuit het vuil van de motor afspuiten. Durft u dit niet zo goed? Dan kunt u door ons uw motorruimte laten stoom reinigen. Dit is nog veel beter dan de hogedrukspuit en het is vele malen effectiever.

Hoe krijg je die showroom look?

Wilt u weten hoe u uw auto die showroom look geeft? Door handmatig uw eigen auto te wassen met een emmer sop en de tuinslang komt u een heel eind, echter als u echt die showroom look wilt, van zowel binnen als buiten, dan adviseren wij u om uw auto door ons te laten stoom reinigen. Hierdoor krijgt u een extra glans, desinfecteert u uw auto, komt u van vieze luchtjes af van uw interieur en zelfs kunnen wij rokersaanslag voor u verwijderen. En dat allemaal met 100% natuurlijke stoom en zonder chemische middelen. Bekijk enkel voorbeelden hieronder en klik op de knop om onze diensten en prijzen te bekijken.